Azure DevOps Platform pentru Romania

Azure DevOps Platform este o platformă care ajută echipele de dezvoltare software să proiecteze, să gestioneze, să testeze și să implementeze aplicații folosind procesul Agile, Git, și un cadru de lucru CI/CD. Puteți folosi toate serviciile incluse în Azure DevOps sau puteți alege doar ceea ce aveți nevoie pentru a completa fluxurile de lucru existente.  Azure DevOps Platform se poate integra cu GitHub și alte servicii populare.

Dacă sunteți un dezvoltator de software sau faceți parte dintr-o echipă de dezvoltare software, probabil că ați auzit de termenul de DevOps. DevOps este o combinație de practici, metode și instrumente care vizează îmbunătățirea colaborării, calității și vitezei livrării software-ului. DevOps implică integrarea continuă (CI), livrarea continuă (CD), automatizarea testelor, monitorizarea performanței și feedback-ul clienților.

Azure Devops Platform

Dar cum puteți implementa DevOps în mod eficient și scalabil? Aici intervine Azure DevOps Platform, o soluție oferită de Microsoft care vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a dezvolta și implementa aplicații folosind principiile DevOps.

Azure DevOps Platform este o platformă unică care vă ajută să planificați, să gestionați, să codificați, să testați și să implementați aplicații folosind procesul Agile, Git și un cadru de lucru CI/CD. Puteți folosi toate serviciile incluse în Azure DevOps sau puteți alege doar ceea ce aveți nevoie pentru a completa fluxurile de lucru existente. Azure DevOps Platform se poate integra cu GitHub și alte servicii populare.

Table of Contents

Ce este inclus?

Azure DevOps Platform include următoarele servicii:

  • Azure Boards: vă permite să urmăriți lucrările, defectele și problemele folosind metode Agile, cum ar fi Kanban și Scrum. Puteți crea și organiza backlog-uri, sprint-uri, task-uri și diagrame. Puteți comunica și colabora cu echipa dvs. folosind comentarii, mențiuni și notificări.
  • Azure Repos: vă oferă depozite Git sau Team Foundation Version Control (TFVC) pentru controlul versiunilor codului dvs. Puteți crea ramuri, pull request-uri, revizuiri de cod și politici de ramificare. Puteți sincroniza codul dvs. cu GitHub sau orice alt furnizor Git.
  • Azure Pipelines: vă permite să construiți, să testați și să implementați aplicații cu CI/CD pentru orice limbaj, platformă sau cloud. Puteți configura fluxuri de lucru automate folosind YAML sau interfața grafică. Puteți rula sarcini în paralel pe Linux, macOS și Windows și puteți implementa containere pe gazde individuale sau Kubernetes.
  • Azure Test Plans: vă oferă mai multe instrumente pentru a testa aplicațiile dvs., inclusiv teste manuale/exploratorii și teste continue. Puteți crea planuri de testare, suite de teste, cazuri de testare și pași de testare. Puteți executa teste pe diferite dispozitive și browsere și puteți colecta date despre calitatea aplicației dvs.
  • Azure Artifacts: vă permite să partajați pachete cum ar fi Maven, npm, NuGet și altele din surse publice și private cu întreaga echipă. Puteți integra partajarea pachetelor în fluxurile dvs. CI/CD într-un mod simplu și scalabil.

Avantaje

Azure DevOps Platform are multe avantaje față de alte soluții DevOps, cum ar fi:

  • Flexibilitate: puteți alege serviciile care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. și puteți integra Azure DevOps cu alte instrumente pe care le folosiți deja.
  • Scalabilitate: puteți beneficia de puterea cloud-ului Microsoft pentru a rula sarcini complexe fără a vă îngrijora de infrastructură sau capacitate.
  • Securitate: puteți gestiona accesul la resursele dvs. folosind autentificarea multi-factor.
  • Colaborare: puteți lucra în echipă cu colegii dvs. folosind instrumente de comunicare și feedback integrate în Azure DevOps. Puteți vedea starea proiectului dvs. în timp real și puteți rezolva problemele rapid.
  • Inovație: puteți experimenta și inova cu Azure DevOps, folosind cele mai noi tehnologii și practici DevOps. Puteți livra aplicații de înaltă calitate și valoare pentru clienții dvs. într-un mod rapid și sigur.

Un exemplu concret de utilizare a Azure DevOps Platform este cel al companiei Chevron, care a accelerat migrarea sa către cloud și a îmbunătățit avantajul competitiv folosind SAFe® construit pe Azure DevOps. Chevron a folosit Azure Boards pentru a planifica și urmări lucrările la nivel de portofoliu, program și echipă. A folosit Azure Repos pentru a gestiona codul sursă și Azure Pipelines pentru a construi și implementa aplicații pe Azure. A folosit Azure Test Plans pentru a testa aplicațiile și Azure Artifacts pentru a partaja pachete între echipe. Rezultatul a fost o reducere a timpului de livrare de la 12 luni la 3 luni și o creștere a satisfacției clienților.

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre Azure DevOps Platform și cum să o folosiți, vă invit să vizitați site-ul oficial https://azure.microsoft.com/en-us/products/devops/ unde puteți găsi documentație, tutoriale, exemple și resurse utile. De asemenea, puteți începe gratuit cu Azure DevOps Services sau puteți descărca Azure DevOps Server pentru a-l instala pe-premise.

You may also like...